Wat is het belang van een goede glascoating?

 

Bij de aankoop van je nieuwe bril is het verstandig om je te laten adviseren bij de keuze van je glascoating. Deze wordt het best aangepast aan de noden van jouw levensstijl.

                         

Er zijn verschillende soorten coatings beschikbaar. Elke soort heeft zijn doel en bestaat in verschillende uitvoeringen. Het is belangrijk dat je op lange termijn denkt. Vermits jouw glazen jaren moeten meegaan en het om jouw dagelijks kijk- en onderhoudscomfort gaat, is er een bekende oneliner: goedkoop is niet altijd beterkoop.

Coatings en hun toepassingen
  • Ontspiegelingslaag: zo vermijd je hinderlijke reflecties
  • Kraswerende laag: bescherming tegen krassen
  • Water- en vuilafstotende laag: voor het makkelijker reinigen van je glazen
  • Blauwlichtfilter: voor het filteren van het schadelijk blauwlicht van zowel computerschermen, smartphones als de koplampen van auto's 
  • UV-coating: voor een extra bescherming tegen de veroudering van je ooglens en netvlies
                        
 
Op zoek naar jouw coating

Een korte vragenlijst volstaat om jouw noden in kaart te brengen en je brillenglazen te voorzien van de glascoating die jou het meeste comfort biedt, niet alleen op vlak van kijk- en gebruikscomfort maar ook op vlak van de gezondheid van je ogen en dit op lange termijn.

Meer info

Wens je meer info over de verschillende coatings, maak dan vrijblijvend een afspraak. We vertellen je er graag meer over in de winkel.

 

(bron: Seegmagzine 24/1/2017)

 

Maak een afspraak

Bestel uw contactlenzen

Optiek Mommen

Molenstraat 153550 Zolder011-53 83 61

Bekijk openingsuren