Goed zien onderweg 

 

Goed kunnen zien is een vereiste voor het veilig rijden, want onze ogen maken overuren op de weg: permanent van blik wisselen tussen de straat, het navigatiesysteem, het dashboard en de zij- en achteruitkijkspiegels. Slechte weersomstandigheden en weinig licht maken het vaak lastig om goed te zien.

Voor een uitstekend kijkcomfort en meer veiligheid op de weg heeft C. Zeiss speciale meetapparatuur en brillenglazen ontwikkeld. Zo kan je beter zien overdag, in de schemering en ’s nachts. Je hebt minder last van storende verblinding (bijv. van koplampen van tegenliggers, straatlantaarns of reflecties door een nat wegdek) of van een vertraagde waarneming van voetgangers, fietsers of verkeersborden. Bepaalde brillenglazen maken het je ook makkelijker om je focus snel aan te passen zodat je afstanden beter kan inschatten.

Professionele oogmeting

Goed zien start met het bepalen van de meest optimale correctie zodat je ogen met een minimum aan inspanning, optimaal en ontspannen kunnen zien. Meer info over onze oogmetingen vind je hier.

Unieke nachtzichtmeting

De i-Profiler van C. Zeiss is een meetsysteem dat als het ware een vingerafdruk van je ogen neemt. Dit bij een pupilopening van 3mm en 5mm (simulatie dag- /nachtzicht). Je inwendige oogfouten worden tot op 1/100 dioptrie gemeten zodat ook de kleinste afwijking kan worden gecorrigeerd. Want het zijn deze foutjes die zorgen voor je onscherp zicht bij schemer, regen, mist of in het donker. Met de verkregen informatie worden je glazen tot op een honderdste nauwkeurig geoptimaliseerd met als resultaat een scherper en contrastrijk zicht in alle weersomstandigheden.DriveSafe brillenglazen

Onze pupilgrootte verandert in de loop van de dag: hoe meer licht er in de omgeving is, hoe kleiner de pupil – en vice-versa. Standaard brillenglazen houden met deze veranderingen geen rekening in hun ontwerp. De DriveSafe brillenglazen daarentegen wel, ze maken het de pupillen gemakkelijker om bij slecht licht zich te vergroten, ze bieden je een hoger contrast door hun speciale coating en verminderen mogelijke vervormingen in de periferie van het brillenglas- vooral bij multifocale glazen.

Perfecte montage

Je mag dan kiezen voor de beste en meest vernieuwende technologie in je brillenglazen. Als deze niet correct gemonteerd worden in je brilmontuur, zal je een minder scherp en ontspannen zicht hebben. En dat wil niemand! Jouw specifieke inslijpcoördinaten worden gemeten met de Video-Infral van C. Zeiss. Daarna zorgt Marc in ons atelier voor de correcte montage van je bril.

Jouw voordelen

Met de verkregen informatie van al je metingen laten we geïndividualiseerde brillenglazen maken, geoptimaliseerd voor jouw ogen, gemonteerd volgens de principes van C. Zeiss met als voordelen:

  • Een scherper en ontspannen zicht in alle weersomstandigheden zowel ’s nachts als overdag.
  • Minder schittering en verminderde storende lichtreflecties zoals halo’s, verblinding door de koplampen van tegemoetkomend verkeer, straatlantaarns, of reflecties door een nat wegdek.
  • Je schat afstanden en rij-situaties sneller in.
  • Je neemt vlugger verkeersborden, voetgangers en fietsers waar.
  • Je kan sneller en meer ontspannen je focus aanpassen op je rij-omgeving.

 

Deze technologieën kunnen zowel bij unifocale als multifocale brillenglazen worden toegepast. Geniet van een scherp zicht en verhoogde veiligheid tijden het autorijden. Speel op zeker en kom gerust eens langs voor meer info en een gratis nachtzichtmeting

Weinig tijd, dan maak je best een afspraak.

Maak een afspraak

Bestel uw contactlenzen

Optiek Mommen

Molenstraat 153550 Zolder011-53 83 61

Bekijk openingsuren